Kaiteet

Kaikki mallistomme kaiteet sopivat sekä sisä- että ulkotiloihin, niin tasoille kuin portaisiinkin. Kaiteita on saatavana lasisena ja pinnakaiteena. Käsijohteena massiivipuu tai teräs. Materiaali- ja sävyvalikoimastamme voit valita juuri sinun kotiisi sopivan ilmeen.

Lasikaiteissa käytetään laminoitua tai laminoitua + karkaistua lasia. Lasi voi olla kirkasta tai sävylasia. Kuvissa sävyt suuntaa antavat.

Column

Kaanon

Frame

Verkkokaide

Käsijohteet

Yleistä kaidesäädöksistä

Kaiteet suunnitellaan ja valmistetaan niin, että putoaminen tai harhaanastuminen estetään. Kaide on rakennettava, kun putoamiskorkeus ylittää 500mm. Kaide voi olla joko suojakaide tai avokaide. Suojakaidetta on käytettävä yli 700mm tasoeroissa kohteissa, joihin lapsilla on pääsy.

Mitä korkeampi pudotus, sen korkeammat kaiteet:

  • Putoamiskorkeus 0,5 – 3m – Kaidekorkeus min. 900mm (suojaava osa 700mm).
  • Putoamiskorkeus 3 – 6m – Kaidekorkeus min. 1000mm (suojaava osa 700mm).
  • Putoamiskorkeus yli 6 m – Kaidekorkeus min. 1200mm (suojaava osa 900mm).

Parvekekaide:

Enintään yhden asunnon parvekekaiteen korkeudeksi riittää 1000mm riippumatta putoamiskorkeudesta.

Uuden asetuksen mukaan käsijohde tulee olla molemmin puolin porrasta, joka parantaa portaan käyttöturvallisuutta. Porrasaskelmien välistä ei saa mahtua 100 mm:n mittainen kuutio, tämän vuoksi avoportaissa askelmien alla käytetään turvalistaa ( potkulistaa).

Yleistä käsijohdesäädöksistä

Uuden asetuksen mukaan uuden rakennuksen portaassa ja luiskassa käsijohde on asennettava molemmille puolille syöksyä koko pituudelle.

Jos kaiteessa on itsessään käsijohteena toimiva kouru tai yläputki, erillistä käsijohdetta ei tarvita. Mutta se voidaan lisätä erillisenäkin esimerkiksi eri korkeuteen. Käsijohde voi olla myös seinäkäsijohde, joka on kiinni sekä kaiteessa että seinässä.

Käsijohde on usein samaa materiaalia ja sävyä kuin askelmakin, mutta joskus kannattaa miettiä muitakin vaihtoehtoja. Kuvissa näkyvät materiaalit eivät luonnollisestikaan näytä ihan siltä miltä ne oikeasti näyttävät, mutta ovat suuntaa antavat.